TERAPIE senzorială

Fascinația simțurilor

Terapia de integrare senzorială vine în folosul copiilor ce au nevoie să învețe folosirea simțurilor tactile, olfactive, vizuale, auditive și gustative, îmbunătățind totodată situațiile comportamentelor provocatoare sau repetitive.

Terapia senzorială este orientată către joc și poate include diverse instrumente și echipamente precum: tuburile cu bule, fotoliile luminoase, perdelele de fibra optică, videoproiectoarele interactive, oglinzile acrilice. De asemenea, în camera senzorială luminile, vibrațiile, sunetele, atingerile se împletesc cu tacticile de joc susținând calmarea copilului, desensibilizarea acestuia și ameliorarea multor aspecte specifice diagnosticelor precum autismul sau ADHD, asigurând totodată și achiziții multiple susținând procesul evolutiv al copilului.

Terapia senzorială: În ce patologie este integrată?

Ce efecte are terapia de integrare senzorială asupra copiilor cu autism?

Camera senzorială la Centrul de Terapie Realm din București

Camerele senzoriale reprezintă locuri special amenajate conținând diverși stimuli care controlați de către terapeuții ce efectuează terapia senzorială au scopul de integrare și adaptare al subiectului terapiei răsfrângând beneficii multiple asupra subiectului terapiei.

Centrul de Terapie Realm din București dispune de două camere senzoriale ultradotate, camera senzorială simplă și camera senzorială digitalizată.

Ambele camere dispun de echipamente și instrumente specifice care, folosind lumina, vibrațiile, sunetele și diverse materiale ce stimulează simțul tactil, lucrează în susținerea recuperării copilului.

Camera senzorială digitalizată este un univers imersiv, ultradigitalizat, în care tehnologia transpune subiectul terapiei în sfera simțurilor cu care terapeutul alege să lucreze, toate elementele fiind interactive și susținând conștientizarea și adaptarea copilului la mediul din care acesta face parte.

În camera senzorială digitalizată luminile echipamentelor precum tuburile cu apă și bule, fotoliul luminos și fibra optică se întrepătrund cu atmosfera discretă și integratoare, în timp ce oglinzile acrilice oferă perspective multiple asupra propriei persoane. Videoproiectoarele interactive oferă posibilitatea interacțiunii inteligente antrenând într-o formă deosebită atenția, memoria și concentrarea și întărind totodată independența și autoservirea subiectului terapiei.

Cât costă o ședință de terapie în camera senzorială Realm din București?

OFERTĂ LUNA MARTIE -20%

Cameră senzorială digitalizată

1 ședintă x 50 minute
Lei 220

Cameră senzorială simplă

1 ședintă x 50 minute
Lei 160

Abonamente terapie senzorială în camerele Realm

*Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a treia ședință
**De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate
Abonament terapie

Cameră senzorială simplă

4 ședințe x 50 minute
640 Lei 600
Abonament terapie

Cameră senzorială digitalizată

4 ședințe x 50 minute
880 Lei 780
Abonament mixt

Cameră senzorială simplă + digitalizată

8 ședinte x 50 minute - 4 ședințe cameră senzorială simplă, 4 ședințe cameră senzorială digitalizată
1520 Lei 1100

Terapie senzorială în București - Unde ne găsești?

Specialiștii Realm în terapie senzorială

Roxana Stănescu

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online - disponibilitate deplasări

ADELA MUNTEAN

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

RUXANDRA DRAGOMIR

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

Camera senzorială: Ce spun pacienții noștri?

Terapie integrare senzorială - Întrebări frecvente

Camera senzorială este un univers imersiv conceput special pentru cei ale căror simțuri au nevoie de un antrenament aparte. Ea se bazează pe folosirea împreună a luminilor, vibrațiilor, proiecțiilor interactive, texturilor și sunetelor, astfel încât să soluționeze probleme ce necesită acțiunile de desensibilizare asupra subiectului terapiei, sporind totodată adaptabilitatea la mediul înconjurător și cunoașterea de sine.

Vorbim în primul rând despre copiii cu autism, persoanele ce au nevoie de desensibilizare, însă cel mai indicat este ca înaintea urmării acestor ședințe să existe o recomandare din partea terapeutilui strict orientată către acest tip de terapie senzorială. De asemenea, în cazul copiilor ce suferă de epilepsie este indicat ca ședințele în camera senzorială să nu aibă loc, întrucât stimulul luminilor poate afecta negative condiția persoanei.

Întrucât discutăm despre un mediu plin de stimuli, de feluri variate, terapeutul se concentrează pe abordarea treptată a fiecărui colțișor, în funcție de specificitățile copilului. Astfel, trecerea se va face din aproape în aproape, de la zona de fibre optice, la cea de oglinzi acrilice, la proiecțiile interactive și altele, de la o ședință de terapie senzorială la alta, urmărind permanent reacțiile pozitive și evoluțiile copilului în interacțiunea sa.

Proiecțiile interactive regăsite în camerele senzoriale sunt unice în România susțin antrenarea multiplelor elemente din zona evolutivă a copilului, de la memorie, inteligență, atenție, coordonare, autoservire și până la promptitudinea mișcărilor, exersarea spontaneității și multe altele.

Camera senzorială este un cumul de terapii și științe ce lucrează spre evoluția permanentă a copilului și consturirea de noi deprinderi și achiziții care să susțină independența ulterioară a copilului în parcursul firesc pe care acesta urmează să îl aibă considerând condiția sa. Din multe puncte de vedere, putem asemui aceasta cu terapia ABA, terapia 3C și altele.

Formular de programare

Scroll to Top