Psihoterapie de familie

Împreună suntem mai puternici

Ce este psihoterapia de familie?

Psihoterapia de familie este procedura prin intermediul căreia specialistul abordează traumele și evenimentele grele trecute și prezente cu care se confruntă familia pentru a oferi o intervenție asupra acestora prin diverse tehnici și metode de psihoterapie.

În ce situații poți apela la terapia de familie?

Psihoterapia de familie este necesară în momentul în care membri familiei întâmpină dificultăți în comunicare, realizarea și îndeplinirea rolurilor pe care le au ori au nevoie de sprijin pe parcursul divorțului sau post-divorț, suport în perioade de doliu sau atunci când un membru din familie este diagnosticat cu o boală cronică, pregătirea familiei pentru adopție și ce presupune această schimbare și multe alte lucruri ce pot afecta și duce la o funcționare deficitară a acesteia.

Ce rol joacă psihoterapeutul în terapia de familie?

Psihoterapeutul este specialistul necesar în terapia de familie, deoarece acesta cunoaște tehnici, metode și intervenții necesare specifice pentru a putea reduce stările de anxietate, simptomele de depresie, corectarea modelelor de reacții și comunicare toxice ce pot fi prezente la nivelul membrilor, iar prin implicarea sa în terapia de familie se obțin rezultate solide, pozitive în vederea funcționalității fiecăruia.

Câte tipuri de terapie pentru familie există?

Cum aleg tipul de psihoterapie potrivit pentru familia mea?

Terapia de familie este o procedură ce implică în primul rând ședințe dedicate cunoașterii, în perioada dedicată acestei proceduri terapeutul va observa nevoile familiei și ale membrilor acesteia, iar în funcție de aceste nevoi va decide care este modelul de terapie ce poate fi aplicat și este optim pentru o intervenție corectă centrată pe client.

Ce presupune o ședință de terapie pentru familie?

În primă fază, ședințele de psihoterapie familială presupun cunoașterea, explorarea situațiilor dificile și căutarea factorilor ce duc la comportamente riscante sau ce pot afecta relațiile dintre membri familiei. 

Ulterior această terapie implică rezolvarea nevoilor exprimate de către clienți, dar și a nevoilor observate de către terapeut, toate acestea prin intermediul unor metode și tehnici specifice procedurii de psihoterapie de familie.

Preț psihoterapie de familie

Psihoterapie de familie

1 ședintă x 50 minute
Lei 280

Abonamente: Psihoterapie de familie

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate

Psihoterapie de familie

4 ședinte x 50 minute
1120 1080 Lei

Psihoterapie de familie

6 ședinte x 50 minute
+ 1 gratuită/50 minute
1960 1680 Lei

Psihoterapie de familie

8 ședinte x 50 minute
2240 2180 Lei

Psihoterapie de familie

12 ședinte x 50 minute
3360 3280 Lei

Psihologi în terapie de familie la centrul Realm

ADELA MUNTEAN

Psihoterapeut

Terapie la centru și online

Ce spun clienții noștri?

Psihoterapie de familie în București - Unde ne găsești?

Psihoterapie de familie - Întrebări frecvente

Ședințele destinate terapiei de familie variază în funcție de specificul cazului, ce nevoi sunt prezente și ce metode de intervenție sunt stabilite de către specialist, nu există un număr ideal de ședințe.

Desigur, această terapie este dedicată familiei și a persoanelor ce sunt considerate ca fiind parte din aceasta, deci este necesar ca la ședințe să vină persoanele ce sunt afectate în mod direct de situațiile familiale grele.

Pentru rezultate optime este preferat ca membri familiei să se prezinte simultan la terapia de familie, iar în cazuri extreme terapeutul poate decide că sunt necesare și ședințe individuale pentru a observa problematica din o perspectivă diferită.

Ședințele din cadrul terapiei de familie sunt standard și durează 50 de minute, dar în funcție de disponibilitatea specialistului și necesitățile membrilor participanți se pot realiza mai multe ședințe pe săptămână.

Psihoterapia de familie este dedicată problemelor ce țin de rezolvarea conflictelor familiale, a comunicării precare sau a toxicității comportamentale a membrilor familiei, în cazul unor nevoi ce țin de domenii sociale, medicale sau de altă natură se pot face referințe la alți specialiști cu care psihoterapeutul poate comunica pentru o intervenței complexă.

Formular de programare

Scroll to Top