Consiliere terapie de cuplu

O relație armonioasă

Ce este terapia de cuplu?

Terapia de cuplu reprezintă procedura prin intermediul căreia cuplurile își descoperă factorii ce le împiedică comunicarea sau ce perturbă relația și armonia acesteia. Această terapie de cuplu se bazează tehnici de comunicare, relaționare, rezolvare a problemelor și mediere. Toate tehnicile utilizate duc la rezultate pozitive ce îmbunătățesc semnificativ relația.

Care este rolul unui terapeut de cuplu?

Terapeutul de cuplu preia un rol foarte important, cel de mediator în relație, el facilitând o discuție calmă, bazată pe argumente logice și raționale, fără acte impulsive din partea cuplului. Terapeutul folosește tehnici de gestionare a conflictelor, eficientizare a comunicării interpersonale, exprimare a nevoilor, comunicare asertivă și multe altele, toate acestea fiind utilizate și aplicate cu scopul de a învăța cuplul să funcționeze în mod independent și optim în afara cabinetului de terapie.

Tematici ale psihoterapiei de cuplu

În cadrul ședințelor de terapie de cuplu sunt discutate diverse tematici ce pot afecta relația unor persoane, dar cel mai des sunt întâlnite problemele ce țin de comunicare deficitară, infidelitate, decese în familie, schimbarea contextului social în care își desfășoară viața, pierderea unei sarcini, șomajul de lungă durată, afecțiuni medicale sau disfuncții sexuale.

Cum decurge prima ședință din cadrul terapiei de cuplu?

Prima ședință este dedicată cunoașterii, aici psihoterapeutul sau consilierul de cuplu realizează o anamneză a contextelor sociale de proveniență a partenerilor de cuplu, observă anumite comportamente și temperamente și definește problemele pe care aceștia consideră că le au în relația lor. Pentru o consiliere de cuplu cu efecte pozitive evidente este necesară această cunoaștere coroborată cu un plan de intervenție, unde sunt stabilite obiectivele cuplului, dar și cele ale specialistului.

Ai nevoie de consiliere de cuplu?

Cuplurile ce necesită acest tip de consiliere sunt cele care se află în situații de risc pentru relația lor, riscul fiind reprezentat de comportamente opozante, comunicare precară, temperamente diferite, dar și cele ce suferă anumite traume și schimbări semnificative la care nu se pot adapta și cărora nu le pot face față. Dacă considerați că aveți o situație similară atunci este posibil să aveți nevoie de consiliere de cuplu.

Ce îți oferim în sesiunile de consiliere de cuplu?

Care sunt beneficiile consilierii de cuplu?

Preț per ședință pentru terapia de cuplu

Psihoterapie de cuplu

1 ședință x 50 minute
260 Lei

Abonamente terapie de cuplu

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a 2-a ședință.

Terapie de cuplu

4 ședințe x 50 minute
1040 1000 Lei
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a 3-a ședință.

Terapie de cuplu

6 ședințe + 1 ședință gratis x 50 minute
1820 1560 Lei
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a 4-a ședință.

Terapie de cuplu

8 ședințe x 50 minute
2080 2020 Lei
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a 6-a ședință.

Terapie de cuplu

12 ședințe x 50 minute
3120 3040 Lei

Specialiștii Realm în terapie de cuplu

ADELA MUNTEAN

Psihoterapeut

Terapie la centru și online

Cui ne adresăm?

Ne adresăm cuplurilor care întâmpină:

Cum lucrăm?

În funcție de caz se poate lucra:
Cabinet consiliere terapie de cuplu. Ce spun clienții noștri?

Consiliere terapie de cuplu în București - Unde ne găsești?

Consiliere terapie cuplu - Întrebări frecvente

Nu, psihoterapia de cuplu este indicată cuplurilor deoarece activitatea realizată de specialist necesită implicarea ambilor părți, doar în cazuri speciale terapeutul de cuplu poate decide ca cei doi parteneri să vină separați un anume număr de ședințe.

Nu există un număr considerat ca fiind necesar, această procedură de terapie dedicată cuplurilor poate varia în funcție de specificitatea cazului în speță.

În terapia de cuplu nu este vorba despre un moment ideal de a apela la ea ca metodă, este vorba de momentul în care cuplul decide că dorește să își rezolve lucrurile ce le împiedică funcționarea optimă.

Desigur că terapia de cuplu este o investiție bună pentru persoanele ce formează un cuplu, deși este considerată ca fiind o metodă costisitoare de a rezolva problemele personale, terapia de cuplu are efecte impresionante, ducând la o relație armonioasă, bazată pe încredere, respect și comunicare eficientă.

Există o multitudine de metode ce sunt utilizate în cadrul psihoterapiei de cuplu, aceste metode vin de domenii precum comunicare, mediere sau negociere și sunt aplicate în funcție de cazurile întâmpinate de către specialist. Deci acestea sunt standard, dar sunt utilizate diferit în funcție de specialist, abordarea acestuia, dar și de cuplul cu care lucrează. 

Formular de programare

Scroll to Top