Terapie cognitiv comportamentală

Terapia prin vorbit

Terapia cognitiv comportamentală se concentrează pe identificarea modului in care gândurile și sentimentele oamenilor afectează comportamentul. Astfel, terapia cognitiv urmărește tratarea sau ameliorarea unor game variate de tulburări și afecțiuni din sfera comportamentului indivizilor. Focusul permanent al acestei terapii este acela de restructurare a personalității prin modificările atitudinale și comportamentale ale subiectului, acordând totodată o importanță deosebită evoluției sale și obținerii unor rezultate vizibile.

Terapie cognitiv comportamentală pentru copii și adulți

Terapia cognitiv comportamentală se adresează atât adulților, cât și copiilor, ea împletind atât tehnicile terapiilor cognitive, cât și pe cele ale terapiilor comportamentale și urmărind schimbarea calității vieții indivizilor confruntându-se cu modul în care aceștia reacționează și știu să se comporte cu cele pe care le întâmpină în viața cotidiană. Terapia cognitiv comportamentală pentru copii și adulți este o formă de tratament terapeutic care acționează pe termen mai scurt, comparativ cu alte tipuri de terapii, reușind în această limită de timp să construiască prin relația de colaborare dintre psiholog și clientul său o  abordare nouă a felului în care se comportă și reacționează, prin înlocuirea gândirii negative, cu cea pozitivă.

Terapia comportamentală – când poți apela la noi?

De ce să ne alegi pe noi?
În ce constă o ședință de terapie comportamentală?

Terapie cognitiv comportamentală în București

Realm te așteaptă alături de cei mai buni specialiști ai domeniului. Psihologii practicanți ai terapiei cognitiv comportamentale, parte din echipa noastră, acordă o atenție deosebită fiecărui client în parte, adult sau copil, și concentrează experiența anilor de lucru spre obținerea celor mai bune rezultate. Într-un mediu plăcut și întotdeauna bine pregătiți, terapeuții Realm depun eforturi permanente ca fiecare client să beneficieze de avantajele unei noi vieți în care reacțiile, atitudinile și comportamentele lor ajung factorii facilitatori ai desfășurării lor personale, sociale, profesionale și nu numai.

Ședințe de terapie cognitiv comportamentală

Cât costă o ședință de terapie cognitiv comportamentală?

Terapie cognitiv comportamentală adulți

Ședință

1 ședintă x 50 minute
Lei 240
Terapie cognitiv comportamentală copii

Ședință

1 ședintă x 50 minute
Lei 220

Psihologi în terapie cognitiv comportamentală la centrul Realm

ADELA MUNTEAN

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

MARA ROMONȚI

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

Terapie cognitiv comportamentală: Ce spun clienții noștri?

Terapie comportamentală în București - Unde ne găsești?

Terapie cognitiv comportamentală - Întrebări frecvente

Terapia cognitiv comportamentală este recomandată atunci când, pentru copii, dar nu numai, medicul psihiatru pediatru o recomandă, cum ar fi în cazul celor cu depresie, anxietate, ADHD, autism, TSA și altele, dar și în cazul situațiilor în care stresul și provocările zilnice fac cotidianul greu de controlat, iar reacțiile ajung să nu mai fie parte dintre cele în limitele confortabilului.

Ședințele de terapie comportamentală pot fi susținute atât fizic, cât și online. Calitatea acestora este susținută de legătura corect formată între terapeut-client, însă pentru un impact mai puternic al empatiei, recomandăm prezența fizică atunci când este posibilă.

Durata unei ședințe este de 50 minute, fie că aceasta se desfășoară în format fizic, la centrul Realm, ori online, pe ZOOM.

Indivizii sunt diferiți, fie ei copii sau adulți. Terapia comportamentală nu este una cu durată îndelungată, însă scopul ei este de a ridica nivelul calității vieții subiectului, astfel ceea ce se va urmări va fi evoluția, iar în funcție de aceasta se va decide momentul la care ședințele vor fi suficiente.

Da, terapia cognitiv comportamentală se află printre cele mai utilizate tipuri de terapii și se concentrează asupra construirii unor noi modalități de reacție, gândire și comportare ale indivizilor, în scopul asigurării acestora unor condiții mai bune de relaționare, adaptabilitate și trai.

Formular de programare

Scroll to Top