Psihoterapie individuală

Diferit în felul tău

Ce este psihoterapia individuală?

Psihoterapia individuală reprezintă procesul terapeutic prin intermediul căruia clientul descoperă factorii ce îi perturbă activitatea zi cu zi, cum poate interveni pentru a îi soluționa și pentru a își îmbunătăți starea de bine. 

Când se recomandă psihoterapia individuală?

Această procedură este necesară atunci când persoanele se simt copleșite, suprasolicitate, triste, au un impas sau suferă diferite tulburări comportamentale ce împiedică buna desfășurare a vieții personale, sociale, familiale sau profesionale. Terapia individuală este una ce reprezintă descoperirea interioară a fiecăruia și găsirea unor soluții pentru a le rezolva centrându-se nu doar asupra situațiilor din prezent, ci și asupra elementelor din trecutul persoanei.

Care sunt beneficiile colaborării cu un psihoterapeut?

Colaborarea cu un psihoterapeut aduce beneficii multiple în viața fiecărui individ, acest tip de serviciu facilitând efecte benefice din punctul de vedere al managementului de sarcini, timp, emoții, stres și chiar ajungând până la descoperirea unor noi aspecte despre propria persoană și îmbunătățirea acestora pentru a avea o viață cât mai liniștită, relaxantă și eficientă din punct de vedere relațional și academic sau profesional.

Tipuri de psihoterapie individuală

Cum aleg tipul de psihoterapie potrivit pentru mine?

Psihoterapia este un proces complex ce reprezintă în primul rând formarea unei relații profesionale între client și terapeut unde specialistul realizează o anamneză a cazului. În baza acestei analize, psihoterapeutul stabilește ce intervenție este necesară, care sunt metodele corecte aplicate, nevoile individului și obiectivele acestei proceduri. 

Așadar, psihoterapia potrivită poate fi determinată ulterior unor ședințe de ,,pre-terapie’’ în care se vor analiza aspectele menționate anterior, iar specialistul va comunica clientului ce tip de psihoterapie este necesară pentru acesta.

Ce presupune o ședință de psihoterapie individuală?

Psihoterapia individuală presupune în mod inițial realizarea cunoașterii și anamnezei clientului, unde acesta, alături de terapeut, își povestește viața, diverse detalii relevante pentru stabilirea unor obiective corecte în cadrul relației terapeutice, completează un chestionar dedicat evaluării stării sale emoționale pe care terapeutul îl evaluează, iar apoi începe desfășurarea ședințelor dedicate psihoterapiei propriu-zise, unde se vor discuta subiecte concrete în vederea schimbării percepțiilor sau comportamentelor de tip maladaptiv ce duc la urmări pozitive în viața clientului.

Preț evaluare psihoterapie individuală

Psihoterapie adulți

1 ședintă x 50 minute
Lei 220

Abonamente: psihoterapie individuală

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate

Psihoterapie adulți

4 ședinte x 50 minute
Lei 840

Psihoterapie adulți

8 ședinte x 50 minute
Lei 1700

Psihoterapeuți în terapie individuală la cabinetele Realm

mara RAMONȚI

Psihoterapeut

Terapie la centru și online

ȘTEFANIA Budacu

Psihoterapeut

Terapie la centru - disponibilitate deplasări

Ce spun clienții noștri?

Psihoterapie individuală în București - Unde ne găsești?

Psihoterapie individuală - Întrebări frecvente

Numai specialiștii ce au certificări specifice în vederea realizării psihoterapiei pot desfășura această procedură și intervențiile aferente.

Apelezi la servicii de psihoterapie atunci când dorești o abordare profundă a sentimentelor, emoțiilor și comportamentelor pe care le ai și când dorești o intervenție ce pornește din interiorul tău și se exteriorizează prin metode și tehnici de relaxare sau management al emoțiilor.

Nu, psihoterapia este procesul prin care specialistul intră în profunzime în viața persoanei și descoperă traume sau evenimente de tip traumatic pentru a rezolva dificultățile din prezent, spre deosebire de procesul consilierii care se bazează pe momentul prezent și rezolvarea impedimentelor în baza sa.

Nu există un număr minim de ședințe de psihoterapie ce trebuie realizat, cum nu există nici un număr maxim, necesitatea psihoterapiei și a intervenției este stabilită de client și specialist în concordanță cu nevoile individului și complexitatea acestora.

ste adevărat că psihoterapia este procesul prin care individul își rezolvă traumele și leziunile emoționale din copilăria sa, dar nu presupune doar acest lucru, psihoterapia reprezintă procesul prin care rezolvarea traumelor din trecut duce la rezolvarea evenimentelor prezente și la stoparea perpetuării anumitor comportamente sau emoții negative ale individului pe termen lung.

Formular de programare

Scroll to Top