Psihoterapie copii

Diferit în felul tău

Ce este psihoterapia pentru copii și adolescenți?

Psihoterapia este domeniul ce se ocupă cu abordarea traumelor și  problemelor nerezolvare ce tind să ne afecteze până în prezent. În cazul copiilor, psihoterapia este aplicată pentru a aborda prin conversație comportamentele sau atitudinile dificile și are scopul de a le restructura într-o formă pozitivă.

Cum pot identifica dacă copilul meu are nevoie de psiholog?

Cel mai des este necesară intervenția psihologilor sau a psihoterapeuților atunci când observăm schimbări bruște în gândire și acțiune, dar și când suntem martori la comportamente de risc, în special în cazul adolescenților ce își încep viața sexuală timpurie sau tind să practice consumul de tutun, alcool sau substanțe ilicite. De asemenea, copilul poate fi în perioade dificile manifestând stări de furie exagerată, tristețe, nemulțumire, stimă de sine scăzută și altele ce pot afecta dezvoltarea sa firească și implicarea sa activă în cele întreprinse zi cu zi.

Ce rol joacă psihologul în psihoterapia copilului?

Psihologul preia rolul de mentor și ghid pe perioada psihoterapiei pe care o desfășoară cu copiii sau adolescenții, acesta fiind persoana ce descoperă anumite dificultăți pe care cei mici le întâmpină și dezvoltă metodele necesare prin intermediul cărora rezolvă nevoile și dificultățile acestora.

Câte tipuri de psihoterapie pentru copii există?

Cum aleg tipul de psihoterapie potrivit pentru copilul meu?

Indicat este ca tipul de psihoterapie pentru copii perfect să fie ales de către psiholog sau psihoterapeut în baza unor ședințe de cunoaștere și de evaluare a cazului, deoarece acesta își stabilește cea mai bună metodă în funcție de nevoile fiecăruia.

Ce presupune o ședință de psihoterapie pentru copii?

Psihoterapia pentru copii și adolescenți presupune în primul rând ședințe dedicate formării relației terapeutice dintre client și specialist, perioadă în care se determină și stilul pe care psihologul îl va avea în abordarea copilului. Ulterior psihoterapia se va baza pe discuții, teme, metode de lucru prin joacă din care copilul sau adolescentul poate deprinde comportamente dezirabile sau poate înlătura vicii și tendințe de comportamente riscante.

Preț psihoterapie copii

Psihoterapie copii și adolescenți

1 ședintă x 50 minute
Lei 240

Abonamente: Psihoterapie copii

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate

Psihoterapie copii și adolescenți

4 ședinte x 50 minute
Lei 920

Psihoterapie copii și adolescenți

8 ședinte x 50 minute
Lei 1860

Psihoterapeuți pentru copii la centrul Realm

RUXANDRA DRAGOMIR

Psihoterapeut

Terapie la centru și online

ADELA MUNTEAN

Psihoterapeut

Terapie la centru și online

Ce spun clienții noștri?

Psihoterapie pentru copii în București - Unde ne găsești?

Psihoterapie pentru copii - Întrebări frecvente

Procedura de psihoterapie de copii și adolescenți este dedicată numai acestora în mod individual, în cazul în care specialistul consideră că este necesară intervenția sa și pe palierul familial poate stabili și ședințe de terapie de familie.

Nu există o vârstă minimă sau ideală, terapia este necesară în funcție de problemele pe care copilul le întâmpină în dezvoltarea sa, cu cât mai curând este implicat specialistul, cu atât mai rapidă va fi recuperarea!

Da, acest lucru este necesar numai dacă documentele pot fi relevante în soluționarea cazului. Așadar, dacă există documente de tip evaluare psihologică, diagnostic psihiatric sau referate de la educatori/profesori ce analizează comportamentul copilului și menționează necesitățile acestuia, ele pot deveni documente importante în terapie.

Ședințele durează 50 de minute și în funcție de caz și specificitatea acestuia psihologul sau psihoterapeutul poate stabili frecvența în care să fie realizate întrevederile.

Psihoterapia este o metodă terapeutică ce se bazează pe discuții, metode și tehnici specifice dedicate rezolvării problemelor cognitive, emoționale sau comportamentale, iar această metodă poate implica și terapie prin jocuri sau teme, deoarece copiii învață prin joacă și imitație, fiind o modalitate bună de a dezvolta comportamente dezirabile.

Formular de programare

Scroll to Top