Psiho-oncologie

Poveștile ne leagă

Psihologia oncologică este cea care are grijă de reacțiile psihologice ale pacienților cu cancer, ale familiilor și aropiaților acestora, indiferent de stadiul bolii.

Ea vine în ajutorul pacientului cu elemente multiple ce se bazează pe acceptare și angajament, împreună cu elemente ce vizează și terapia suportivă și altele. Ea se ocupă de susținerea pacientului oncologic, în funcție de momentul în care terapia este începută, îndrumându-l spre înțelesul propriu al situației și oferindu-i un imbold la cel puțin încercarea de a lupta.

Terapia oncologică permite pacientului oncologic să beneficieze de aceasta indiferent de locul în care pacientul se află, adesea pacientului fiindu-i indisponibilă obțiunea de a se deplasa la cabinet, motiv pentru care terapia psiho-oncologică poate fi realizată oriunde pacientul se află.

Psihologia oncologică - Ce tipuri de pacienți vizează?

Psiho-oncologul când trebuie să intervină?

Consilierea psiho-oncologică – Ce beneficii poate avea asupra pacienților oncologici?

Preț ședință de consiliere psiho-oncologică în centrul de terapie Realm din București

OFERTĂ LUNA MARTIE -20%

Ședință

1 ședintă x 50 minute
Lei 320

Psiho-oncologie - Abonament în centrul Realm

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a treia ședință.

Abonament psiho-oncologie

4 ședinte x 50 minute
1280 Lei 1180
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a treia ședință.

Abonament psiho-oncologie

6 ședinte + 1 ședință gratis x 50 minute
Lei 1920

Psiho-oncologi Realm în consiliere psiho-oncologică în București

ȘTEFANIA Budacu

Psiho-oncolog

Terapie la centru/disponibilitate deplasări

Consiliere psiho-oncologică în București - Unde ne găsești?

Terapie psiho-oncologică: Ce spun pacienții noștri?

Psiho-oncologie - Întrebări frecvente

Pentru pacienții cu cancer aflarea diagnosticului este un moment cel puțin șocant, în general prima reacție concentrându-se asupra întrebării: ”De ce mie?”

Psiho-oncologia este necesară pentru susținerea psihică a pacientului oncologic, starea lui emoțională susținând procesul terapeutic și asigurând parcurgerea etapelor esențiale sub o formă mai puțin agresivă.

Frecvența ședințelor de psiho-oncologie variază de la un pacient la altul, în special datorită faptului că îndivizii prezintă particularități și nevoi diferite. În mod firesc pentru asigurarea unei frecvențe constante se recomandă participarea la cel puțin o ședință pe săptămână.

Pacientul oncologic are nevoie de răbdare, de iubire, înțelegere, iar propunerea trebuie să ajungă la acesta într-o formă lină care să îi denote grijă și încredere. Pentru ședințele de psiho-oncologie necesită acceptul pacientului oncologic, așadar de familie sau de apropiații ce propun ține de convingerea acestora.

Un astfel de diagnostic aduce individul în poziția celui care se crede pedepsit de soartă, motiv pentru care multe dintre reacțiile inițiale sunt de abandon al oricărui spirit de inițiativă. Psiho-oncologia susține pacientul în procesul de înțelegere a diagnosticului, oferindu-i un spațiu sigur de ilustrare a stărilor și sentimentelor sale și conferindu-i imboldul către acționarea față de boală.

Cu certitudine este recomandat ca ședințele de psiho-oncologie să se realizeze în cadrul unui cabinet specializat, în format fizic, însă în cazul în care starea pacientului nu permite deplasarea sa, ședințele pot fi efectuate și în alte locații. Domiciliul pacientul nu ar fi nicidecum recomandat, întrucât acolo se desfășoarfă suferința sa, ceea ce înseamnă că pacientul nu ar putea ajunge la o stare de relaxare, de comfort. 

Formular de programare

Scroll to Top