Logopedie

Terapia prin vorbire

Logopedia reprezintă specialitatea din medicină care se preocupă de vindecarea și refacerea vorbirii. Logopedia se concentrează pe obținerea rezultatelor evolutive ale limbajului și a abilităților de a exprima și înțelege limbajul, inclusiv limbajul non-verbal.

Logopedia se preocupă așadar de coordonarea gurii pentru reproducerea sunetelor în scopul formării cuvintelor și propozițiilor, dar și de înțelegerea și exprimarea limbajului spre abordarea acestuia în toate formele sale.

Defectele sau tulburările de limbaj sau vorbire sunt foarte diferite, ceea ce presupune și faptul că procesul recuperării este unul condus de particularitățile individului. Fie că discutăm despre logopedia despre copii sau cea pentru adulți aceasta va urmării formarea sau recuperarea limbajului ținând cont de vârsta și problemele medicale ale pacientului.

Terapia prin logopedie la copii și adulți

Logopedie copii: Ce dificultăți de limbaj trebuie să apară și cum se manifestă?

Logopedie adulți: Ce dificultăți de limbaj trebuie să apară și cum se manifestă?

Logopedul: Cum ajută pacientul cu tulburări de limbaj?

Tipuri de terapie aplicate de logoped:

Preț ședință pentru terapie logopedică în centrul de terapie Realm din București

OFERTĂ LUNA MARTIE -20%

Ședință

1 ședintă x 50 minute
Lei 210

Abonamente în centrul Realm pentru servicii de logopedie

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a treia ședință.

Abonament terapie logopedică

4 ședinte x 50 minute
840 Lei 760
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a treia ședință.

Abonament terapie logopedică

6 ședinte + 1 ședință gratis x 50 minute
Lei 1260

Logopezii Realm în București

ȘTEFANIA Budacu

SPECIALIST LOGOPED

Terapie la centru/disponibilitate deplasări

ADELA MUNTEAN

SPECIALIST LOGOPED

Terapie la centru și online

Logoped în București - Unde ne găsești?

Logopedie: Ce spun clienții noștri?

Logopedie - Întrebări frecvente

În general, îngrijorările ar trebui să apară dacă până la vârsta de 2-3 ani nu se observă progrese în evoluția limbajului copilului, ceea ce recomandă vizita la un specialist pentru o evaluare. 

Sub coordonarea specialistului și recomandarea sa, da, terapie logopedică poate fi exersată și acasă, cel puțin prin elementele și tehnicile pe care părintele ar putea executa corect alături de copil. 

Nu, ba chiar multe dintre exercițiile ce susțin tehnicile logopedice pot fi realizate cu ajutorul unor obiecte simple care se pot regăsi în orice casă cu copii, precum: paie, baloane, moriști ș.a.m.d.

Fiecare diagnostic se manifestă inclusiv în funcție de particularitățile pacientului, ceea ce înseamnă că frecvența terapiei variază de la unul la altul. În general, se recomandă frecvența a cel puțin unei terapii săptămânale.

În cazul copiilor nonverbali, pot fi folosite aplicații menite să redea sub formă locală elementele scrise ori tehnici care să dezvolte comunicarea cu ajutorul elementelor de motricitate.

Formular de programare

Scroll to Top