EVALUARE PSIHOLOGICĂ ADULȚI

Evaluarea sănătăţii mintale

Ce este evaluarea psihologică?

Evaluarea psihologică este realizată de psihologul clinician. Acesta testează, evaluează și observă comportamente, tipare de gândire și simptome ce pot fi cauzate de o psihopatologie care necesită stabilirea unui diagnostic. Evaluarea psihologică este necesară, deoarece reprezintă un factor decisiv în cadrul intervențiilor de tip multidisciplinar, deteterminând strategiile și metodologiile ce urmează a fi folosite în susținerea progresului subiectului.

Evaluare psihologică pentru adulți

Evaluarea psihologică – care este scopul ei?

Evaluarea psihologică – ce teste include?

Tipuri de evaluare psihologică

  • Evaluarea psihologică cognitivă 

Acest tip de evaluare psihologică a adulților reprezintă testarea capacităților de învățare, memorie, atenție, exprimare și a coeficientului de inteligență. 

  • Evaluarea psihologică emoțional-afectivă

Evaluarea psihologică emoțional-afectivă analizează în profunzime prezența simptomelor de tip anxios sau depresiv, personalitatea clientului, modul acestuia de adaptare la situații și stimuli, dar și strategiile de apărare în diverse situații.

  • Evaluare social-comportamentală 

Evaluarea social-comportamentală este o metodă prin care specialistul determină înclinațiile persoane adulte spre a avea comportamente agresive, relații de tip conflictual sau reacții impulsive.

  • Evaluarea personalității 

Evaluarea personalității este o metodă de la sine înțeleasă, aceasta se referă la structura personalității care implică temperamentul, aptitudinile, caracterul, inteligența si creativitatea persoanei.

Psihodiagnostic – ce înseamnă și când este necesar?

Psihodiagnosticul este procedura care face parte din evaluarea psihologică a adulților prin intermediul căreia se analizează, observa, determină diagnosticul. 

Psihodiagnosticul este necesar în contextul observării carențelor precum cele din sfera memoriei, inteligenței, dezvoltării, comportamentelor indezirabile sau altele asemenea ce perturbă buna desfășurare a vieții cotidiene. 

Evaluare psihologică preț

Evaluare psihologică adulți

1 ședintă x 50 minute
Lei 400

Specialiștii în evaluare psihologică la centrul Realm

RUXANDRA DRAGOMIR

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

Roxana Stănescu

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online - disponibilitate deplasări

ADELA MUNTEAN

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

Ce spun clienții noștri?

Evaluare psihologică în București - Unde ne găsești?

Evaluarea psihologică - Întrebări frecvente

Ori de câte ori este nevoie de un diagnostic în sfera sănătății mintale, evaluarea psihologică pentru adulți este parte din procesul ce asigură stabilirea unui diagnostic concret și a unui plan ulterior aplicat subiectului.

Prețul evaluării include toate testările necesare aplicate subiectului, dar și raportul de evaluare pe care acesta îl poate folosi ulterior în scopul pentru care îl solicită.

De la un individ la altul timpul necesar poate varia, însă în mod regulat un număr de 1-3 ședințe este necesar pentru finalizarea evaluării psihologice.

Nu. Adultul trebuie doar să se prezinte la susținerea testării.

În funcție de specificitatea fiecărui caz elementele perturbatoare pot varia. Este indicat ca subiectul să nu se afle sub influența niciunei substanțe, medicații ce ar putea afecta corectitudinea răspunsurilor sincere și coerente în timpul testului.

Formular de programare

Scroll to Top