Evaluare psihologică copii

Minte sănătoasă = copil sănătos

Evaluarea psihologică pentru copii reprezintă o procedură importantă pentru a determinarea posibilelor patologii sau întârzieri ce țin de dezvoltarea copiilor. Evaluarea psihologică a copilului este realizată de cele mai multe ori posterior unor recomandări sau sugestii ce pot emana din mediul educațional ori medical.

Ce se întâmplă în cadrul unei evaluări psihologice ale copilului?

În cadrul evaluării psihologice sunt evaluate de către specialist capacitățile cognitive, tiparele comportamentale și de relaționare sau reacțiile la diverși stimuli externi, alături de posibile deficiențe din sfera de dezvoltare a copilului. 

Evaluarea psihologică a copiilor presupune folosirea unor instrumente specifice ce urmăresc scorarea multiplelor elemente precum: dezvoltarea intelectuală și psihologică, contextul social din care provine copilul, tipul personalității.

Etapa 1

Se stabilește scopul evaluării copilului, iar în funcție de acesta specialistul decide instrumentele de care se va folosi în testare. Psihologul clinician va discuta cu familia despre alte evaluări sau documente medicale relevante ce vor deveni detalii importante în procesul de evaluare și diagnosticare.

Etapa 2 

În cea de a doua etapă specialistul susține întâlnirea cu copilul unde utilizează toate instrumentele și metodele necesare în vederea îndeplinirii scopului stabilit. În procesul de evaluare se vor realiza testări specifice ipotezelor de lucru inițiale în vederea obținerii unor scoruri care să confirme ori infirme elementele ce fac obiectul vizitei la psihologul clinician.

Teste utilizate în testarea psihologică a copiilor

Când ar trebui părinții să apeleze la o evaluare psihologică?

Părinții ar trebui să apeleze la serviciul de evaluare psihologică în momentul în care observă anumite comportamente de tip indezirabil, carențe în dezvoltare sau ideații ce au un risc crescut asupra sănătății fizice și/sau mintale a copilului. Este indicat să apeleze la evaluarea psihologică a copilului atunci când persoanele cu care interacționează, din medii diverse, oferă sugestii cu privire la posibilitatea existenței unor tulburări ce trebuie diagnosticate și susținute cu ajutor specific.

Preț evaluare psihologică copii

Evaluare psihologică copii

1 ședintă x 50 minute
Lei 400

Specialiștii în evaluare psihologică la centrul Realm

RUXANDRA DRAGOMIR

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

Roxana Stănescu

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online - disponibilitate deplasări

ADELA MUNTEAN

pSIHOLOG CLINICIAN

Terapie la centru și online

Ce spun clienții noștri?

Evaluare psihologică copii în București - Unde ne găsești?

Evaluarea psihologică pentru copii - Întrebări frecvente

Este important să apelezi la acest serviciu atunci când observi prezența unor comportamente ce duc la disfuncții în viața acestuia. 

Evaluarea psihologică presupune două etape, iar de aceea este nevoie de o întâlnire inițială în care fie prezentat istoricul copilului pentru a determina ce se va urmări în cadrul evaluării propriu-zise. Cea de-a doua etapă este reprezentată de evaluarea psihologică propriu-zisă care poate fi realizată în una până la trei ședințe, depinzând de complexitatea specificității fiecărui caz în parte.

Rezultatele evaluării psihologice pot fi utilizate fie în vederea stabilirii unui plan de intervenție în considerarea terapiilor și metodologiilor de recuperare specifice nevoilor sale, fie în mod adițional în adunarea documentațiilor necesare solicitate de autoritățile statului în soluționarea diferitelor solicitări ce ar fi putut fi realizate la un moment dat.

Evaluarea psihologică poate fi făcută numai de un psiholog clinician avizat.

Da, evaluarea psihologică reprezintă un document prin intermediul căruia specialistul poate să stabilească un plan de intervenție corect, oferind totodată oportunitatea de observare a evoluțiilor copilului posterior momentului inițial al testării și ulterior parcurgerii terapiilor stabilite drept necesare.

Formular de programare

Scroll to Top