Consiliere parentală

Emoții de părinte

Consilierea parentală este procesul prin intermediul căruia părinții sunt călăuziți în relația cu copilul lor. Acest proces conduce la obținerea unor relații strânse de legătură între aceștia, îmbunătățind abilitățile de relaționare ale părinților cu copilul, dar și capacitățile lor de abordare a situațiilor privind creșterea minorului.

Așteptările față de viața de părinte sunt alterate de cele mai multe ori de confruntarea cu realitatea, iar conștientizarea individualității fiecărui copil decurge cu atât mai mult din experimentarea adaptabilității sale la condițiile mediului în care trăiește. Schimbată și ea, relația de cuplu intră într-o etapă de confuzie și neglijare, ceea ce conduce adesea nu doar la pierderea legăturii ei, ci și la pierderea controlului asupra relațiilor din familie.

Consilierea parentală oferă suport părinților ce doresc să găsească soluțiile optime în vederea construirii conexiunii sănătoase cu copilul, înțelegând deopotrivă modalitățile de raporte față de acesta atât din perspectiva aspectelor de autoritate, grijă, protecție, sfătuire și educare.

Cui i se adresează consilierea parentală?

Consilierea parentală se adresează tuturor celor care doresc să descopere modalități și tehnici potrivite pentru creșterea și călăuzirea copilului lor, înțelegând faptul că relaționarea între membrii familiei este cea care asigură bunul mers al lucrurilor. Când pacea și armonia dispar, când haosul acaparează totul ori, pur și simplu, nimic nu pare să funcționeaze cum trebuie, părinții pot solicita consilierea parentală în vederea remontării planului de abordare și construirii unui nou parcurs al cotidianului asigurând fucnționalitatea familiei.

Consiliere pentru părinți – când poti apela la noi?

De ce să ne alegi pe noi?
În ce constă o ședintă de consiliere parentală?

Consiliere parentală în București

Terapeuții Realm te așteaptă într-un mediu extraordinar, organizat special pentru confortul de care ai nevoie pentru a recunoaște adevăratele rădăcini ale problemelor tale. Ședințele de consiliere parentală asigură achiziția unor comportamente noi și sănătoase atât pentru cuplu, în calitate de părinți, cât și pentru copil și modul în care adulti se raportează de la acesta. Astfel, vei câștiga un raport adecvat și vei delimita întocmai rolurile familiei tale, știind modul corect în care să reacționezi situațiilor tensionare, învățând totodată și cum să te bucuri de evoluția voastra.

Ședințe de consiliere cu părinții

Cât costă o ședință de consiliere parentală în București?

Ședință

1 ședintă x 50 minute
Lei 240

Abonamente ședințe de consiliere cu părinții la centrul Realm

*De valabilitatea fiecărui abonament se poate beneficia pe o perioadă de maxim două luni, ulterior serviciile incluse în conținutul acestuia fiind anulate.
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a treia ședință.

Abonament consiliere parentală

4 ședinte x 50 minute
960 Lei 899
Abonamentul se achită integral la prima ședință sau parțial, 50 % la prima ședință și 50 % la cea de a cincea ședință.

Abonament consiliere parentală

10 ședinte x 50 minute
2400 Lei 2289

Consilieri parentali în centrul Realm din București

ȘTEFANIA Budacu

Psiholog clinician

Terapie la centru - disponibilitate deplasări

ADELA MUNTEAN

Psiholog clinician

Terapie la centru și online

ROXANA STĂNESCU

Psiholog clinician

Terapie la centru și online - disponibilitate deplasări

RUXANDRA DRAGOMIR

psiholog clinician

Terapie la centru și online

Consiliere parentală: Ce spun clienții noștri?

Consiliere parentală București - Unde ne găsești?

Consiliere parentală - Întrebări frecvente

Oricând simți că atitudinea ta ca părinte nu este adecvată, mai ales din cauza lucrurilor pe care credeai că poți să le obții din relația cu copilul și care nu se întâmplă.

Depinde de la părinți la părinți. Cu cât problemele se adâncesc, cu atât colaborarea cu terapeutul poate fi pe o perioadă mai lungă, însă factorul principal ține de efortul pe care voi, părinții, îl depuneți spre eficientizarea procesului vostru spre a înțelege cum să fiți părinții copilului vostru.

În consilierea familială nu discutăm strict despre părinți ori relația acestora cu copilul, ci cu orice membrii ai familiei. Așadar, la consiliere parentală vin părinții ce au nevoie de îndrumări în noua lor viață pentru consolidarea unor relații de echilibru cu copilul lor.

În primele ședințe, cel puțin, este indicat să vă prezentați doar voi, părinții, pentru a nu expune copiii situațiilor pe care voi le simțiți atât de tensionate. Apoi, împreună cu terapeutul, veți decide dacă prezența lor va începe să fie necesară.

Pe cât de banală este această întrebare, pe atât de comună și, de obicei, ascunsă de către cei ce o poartă în gând. Nu există o reușită parentală, ci mai degrabă o complianță a părinților față de relațiile disfuncționale cu copiii, o lipsă de dorință de recunoaștere a problemelor sau, pur și simplu, o funcționalitate naturală care vine cu mult din spatele modalităților în care părinții au crescut și s-au dezvoltat până la momentul la care ei înșiși au format o familie.

Formular de programare

Scroll to Top