consiliere dezvoltare personală

Autocunoaștere

Ce este consilierea pentru dezvoltare personală?

Fiecare individ întâlnește la un moment dat dificultăți în ceea ce privește dezvoltarea sa, cu referire la așteptările pe care le avea față de propria persoana, în conformitate cu cele pe care le proiectează în copilărie, și cu referire la cele care se întâmplă în viața sa actuală. 

Consilierea pentru dezvoltare personală se preocupă de identificarea problematicilor cu care clientul se confruntă și găsirea unor metode și strategii specifice personalității sale care să contribuie la dezvoltarea sa armonioasă. Astfel, alături de psihologul în dezvoltare personală, individul descoperă noi forme de evoluție potrivite și noi activități care să susțină cunoașterea sa exterioară și interioară, atât din perspectiva vieții sale personale, sociale, profesionale și nu numai.

Cine este consilierul de dezvoltare personală?

Psihologul de dezvoltare personală este o persoană neutră, definită de obiectivism și care are capacitatea de a identifica personalitatea clientului și caracteristicile sale specifice pe baza cărora să construiască strategiile de lucru necesare dezvoltării sale personale în sfera elementelor cu care se confruntă.

Cum poți identifica dacă ai nevoie de consiliere pentru dezvoltare personală?

Calitățile unui psiholog de dezvoltare personală

Psihologul specializat în dezvoltarea personală are capacități multiple de identificare și soluționare a problematicilor cotidiene cu care clientul se confruntă. Având abilități variate de diminuare a stresului și confuziei din viața indivizilor și creștere a motivației acestuia de a adopta metode noi de abordare a vieții, psihologul de dezvoltare personală reușește să traseze linii noi în parcursul evolutiv al individului.

Ce nu face un psiholog în consilierea pentru dezvoltare personală?

Psihologul ce activează în consilierea psihologică pentru dezvoltare personală, este întotdeauna imparțial și nu oferă sfaturi clienților săi, motiv pentru care acesta contribuie în mod activ la susținerea lor și la descoperirea unor forme potrivite prin intermediul cărora să înțeleagă care ar fi acțiunile necesare evoluției lor. Astfel, el nu se implică emoțional și nu evocă păreri proprii cu privire la situația clientului, ci se ghidează în funcție de personalitatea și caracteristicile sale descriptive în vederea construirii, alături de acesta, a unui plan potrivit dezvoltării sale.

Ai nevoie de Consilere, Autocunoaștere și Dezvoltare personală?

Ce îți oferim în sesiunile de consiliere psihologică și dezvoltare personală?

Care sunt beneficiile pe care le ai când participi la consiliere, orientare, autocunoaștere și dezvoltare personală?

Specialiștii Realm în consiliere dezvoltare personală

ȘTEFANIA Budacu

Psiholog clinician

Terapie la centru - disponibilitate deplasări

ADELA MUNTEAN

Psiholog clinician

Terapie la centru și online

RUXANDRA DRAGOMIR

psiholog clinician

Terapie la centru și online

ROXANA STĂNESCU

Psiholog clinician

Terapie la centru și online - disponibilitate deplasări

mara RAMONȚI

Psiholog clinician

Terapie la centru și online

Cui ne adresăm?

Cum lucrăm?

Cât costă și cât durează o ședință de consiliere pentru dezvoltare personală?

Cabinet consiliere dezvoltare personală: Ce spun clienții noștri?

Consiliere psihologica dezvoltare personală în București - Unde ne găsești?

Consiliere dezvoltare personală - Întrebări frecvente

Nu vârsta ne face să ne simțim în impas în mod special. Fiecare vârstă întâmpină dificultăți specifice, iar îndrumarea din partea unui specialist în dezvoltare personală și autocunoaștere poate evita blocaje pe termen lung în evoluția indivizilor.

Deci când sunt soluționate corespunzător problemele dispar cu adevărat. Cele de care are nevoie de fapt o persoană pentru a putea scăpa de problemele resimțite în viața cotidiană sunt metodele specifice și potrivite modului său de viață. Astfel, odată dobândite cunoștințele necesare în vederea soluționării celor cu care se confruntă, problemele vor fi rezolvate cu celeritate. Consilierul pentru dezvoltare personală nu este cel care rezolvă problemele individului, așadar, ci mai degrabă persoana care reușește să îi deschidă perspectiva asupra metodelor pe care ar trebui să le folosească.

Deși există o mulțime de specialiști care consideră faptul că online-ul nu este ideea cea mai bună, Experiența noastră și a specialiștilor noștri a dovedit întotdeauna contrariul. Odată ce relația dintre client și terapeut este stabilită, prezența fizică nu este cea care constituie, de fapt, funcționarea acesteia. Determinarea efectelor și consecințelor potrivite terapiei pentru dezvoltare personală reiese din munca pe care cei doi o realizează împreună și nu din forma fizică sau în format online pe care aceștia o abordează.

Problemele fiecăruia sunt individuale, diferite, specifice, ceea ce înseamnă că parcursul acestor ședințe spre atingerea obiectivului stabilit variază de la un individ la altul. În sine, un număr aproximativ de 10-12 ședințe reprezintă media potrivită de soluționare a situațiilor cu care ne confruntăm.

Indivizii simt adesea nevoia de a înțelege că nu sunt singurii care se confruntă cu situații dificile în viața personală, socială, profesională sau de familie. Împărtășirea poveștilor susține adesea mărturiile unor adevăruri mult mai profunde decât cele pe care individual este initial dispus să le povestească, iar efectele sunt cu atât mai benefice. Astfel, adunați într-o sală special amenajată, indivizii organizați în grupuri restrânse povestesc cele cu care se confruntă și sunt îndrumați în parcursul lor evolutiv.

Formular de programare

Scroll to Top